Werkgroep Genealogie

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

 Werkgroep Genealogie HCC regio Zeeland

 De Genealogie werkgroep van HCC regio Zeeland houdt zich bezig met de Genealogie hobby (ook wel stamboomonderzoek genoemd) voor beginnende en gevorderde computergebruikers 
 

 

Genealogie, ook wel stamboomonderzoek genoemd, is een hobby die door heel veel mensen wordt beoefend. Veelal begint men met deze hobby nadat men met de vut of gepensioneerd is. En dat is jammer, want hoe eerder er mee begonnen wordt des te groter is de kans om de familiegeschiedenis uit de eerste hand te krijgen. Ouders, grootouders en soms zelfs de overgrootouders, zij zijn het die de genealoog details over de herkomst en andere familiegegevens kunnen vertellen.

Vroeger was men aangewezen op stoffige en muffe archieven om gegevens te vinden. Tegenwoordig, dankzij de intregratie van de computer, kan op een gemakkelijke en in eerste instantie eenvoudige manier, genealogisch onderzoek worden gedaan. Immers, steeds meer Gemeentelijke- Kerkelijke- en Rijksarchieven zetten allerlei gegevens online zodat die via Internet gemakkelijk zijn te raadplegen. Dit is een van de hoofdredenen dat Genealogie tegenwoordig een warme belangstelling mag genieten. En dat is ook de reden dat hcc!zeeland dit jaar begonnen is met een werkgroep genealogie.

Mocht de informatie op deze pagina uw interesse hebben gewekt, Enthousiaste hobbygenealogen maken u graag wegwijs en helpen met het opzetten van uw eerste stamboom.

Ge├»nteresseerd? Kom gerust eens vrijblijvend kijken in De Burgerij. (Voorheen Het Majoraat). 

De werkgroep komt in principe elke 1e maandag van de maand bijeen. Voor de exacte data, kijk hiervoor in de agenda op de hoofdpagina van deze site.

De avonden beginnen om 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur) en duren tot (ongeveer) 22:00 uur.

 

 

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zeeland

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden