Donderdag 4 februari hebben we de, alweer 2e bijeenkomst van dit jaar, van de werkgroep Digitale Fotografie in het Majoraat in Vlissingen gehouden.

 

Het was een gezellige en geanimeerde avond waar we ons onder andere bezig hebben gehouden met "spelen" met scanners. We schrijven bewust spelen, want het was geen workshop, presentatie of wat dan ook.

 

Er waren voor de gelegenheid door de leden van de werkgroep twee scanners meegenomen (Een Canon en een Epson) waarmee we onder meer het verschil in kwaliteit (van een scan) hebben bekeken.

 

Ook is er een oud glas negatief ( waarschijnlijk meer dan 100 jaar oud) meegebracht en gescan't (zie foto's) Ondanks  dat de scans verder niet bewerkt zijn (daar was geen tijd voor) is het resultaat best aardig, zeker als je beseft dat de scanner eigenlijk niet geschikt is voor dit formaat | negatieven".

(Als er trouwens iemand is die weet waar dit is, dan horen we het graag)

 

negatief 1

 negatief positief 2

 

 

 

 

 

 

Verder hebben we deze avond nog wat gesproken over de fotowedstrijd, waar zoetjes aan foto's voor binnenkomen. Het thema voor de maand maart is Dieren en we zijn benieuwd naar de creativiteit van de deelnemers.

 

De werkgroep komt elke eerste donderdag bijeen, de eerstvolgende keer is dus donderdag 3 maart.

Wat er voor deze avond op het programma staat is nog niet bekend maar dat laten we nog weten aan de leden (en niet leden) d.m.v. een email, nieuwsbrief en vermelding op de site.