HCC!ZEELAND

 

Nieuwsbrief


Werkgroep  Genealogie

 

De volgende bijeenkomst is op

Donderdag 4 februari 2016

I

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.
Drankjes ( koffie, thee en fris ) zijn voor eigen rekening.

Programma:
Op deze avond zullen Jan Remijn en Kees Wisse uiteenzetten hoe ze documenten zoals foto’s, akten, krantenberichten e.d. benoemen en linken aan personen, koppels en families.

Bij de huidige genealogieprogramma’s is het mogelijk om allerlei documenten op te nemen en deze te gebruiken bij de productie van overzichten zoals kwartierstaten, stamreeksen, parentelen, genealogieën, gezinsstaten en totaal overzichten e.d.. In de veelheid van documenten is het verstandig om deze in een of meerdere mappen te plaatsen en eenduidig te linken. Onder alle omstandigheden moeten deze documenten gekoppeld kunnen worden. Ook moeten ze makkelijk terug te vinden zijn bij de juiste persoon ook als er meerdere personen zijn met dezelfde voor- en achternaam. De genealogieprogramma’s geven over het algemeen de mogelijkheid om dat naar eigen wens en inzicht te doen, maar het is verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Bovendien kan een eenmaal gekozen systeem niet eenvoudig worden gewijzigd.

Het wordt dus weer een boeiende en leerzame avond.

Bijdrage Piet Robbemond:

In december en januari heeft Piet Robbemond uitvoerig stil gestaan bij alles wat te maken heeft met het gebruik van digitale foto’s zoals afmetingen, resolutie, bestandsgrootte, compressie, viewers, kwaliteit voor beeldscherm, kwaliteit voor afdrukken, mogelijkheden van verzenden e.d.. Zijn bijdrage is uitgewerkt in een document dat als bijlage is bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.

Data voor de bijeenkomsten in 2016:
Donderdag 3 maart, 7 april, 12 mei (5 mei wordt 12 mei i. v. m. Hemelvaart dag), 2 juni, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december 2016.

Ten slotte:
Om de groep op peil te houden zijn nieuwe leden welkom. Kent u mensen die kennis willen maken met de HCC genealogie werkgroep, dan mag u die als introducé meebrengen. Ook nieuwkomers zijn uiteraard op eigen gelegenheid welkom voor een eerste kennismaking.

We hopen weer op een grote opkomst.

Namens de werkgroep,

Jan Remijn, Joke de Priester, Han Bleyenbergh en Erik Mulder