Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Download als een iCal bestand
seinzoensthema Linux
Maandag, 03 Oktober 2022, 20:00 - 22:00
Contact W.Meerbeek
Het tweede seizoensthema van 2022 bij HCC is: Introductie Linux Mint. Linux is voor veel computergebruikers nog relatief onbekend terrein, en daar willen wij met dit seizoensthema verandering in brengen. En de belangstelling voor Linux neemt toe, zeker omdat niet iedere computer geschikt is voor Windows 11. Van juni tot september kun je presentaties bijwonen waarbij inzicht wordt gegeven in de mogelijkheden van en met dit besturingssysteem van Linux.

Veel mensen hebben thuis nog een oude computer waarop Windows 7 of 8.1 draait en die daardoor onveilig is geworden, want deze versies worden niet meer ondersteund. Bovendien zijn ook veel mensen geïnteresseerd in Linux, maar weten niet waar ze moeten beginnen.

Keuze voor Linux Mint
HCC heeft gekozen voor Linux Mint als seizoensthema, deze Linux-versie is voor veel beginnende Linux-gebruikers goed te doen en betrouwbaar en stabiel. Linux Mint is een besturingssysteem oftewel een systeem dat een apparaat bestuurt zoals je computer of smartphone om met software en hardware te kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan Windows voor veel computers. Andere voordelen van Linux Mint zijn de professionele kwaliteit, de veiligheid, het is gratis en het is goed aan te passen. Bovendien is de privacy goed geregeld, want je hoeft geen account aan te maken. Ten slotte werkt het ook met andere besturingssystemen.

Presentatie Linux Mint
Overal in het land worden HCC-presentaties over Linux Mint gegeven. Tijdens de presentatie komt onder meer aan bod: Linux-distributie, versies en uitgiftemodel, systeemeisen, apps via Programmabeheer, Menu / categorie├źn, Libre Office en bestandenstructuur.
Locatie de Burgerij Campus de Ruyter
van Hogendorpweg 58a
Vlissingen
Zeeland
4384 HA
Nederland