images/fade/fade1.jpg

3D (printen) is “hot “

Het is ( eindelijk) zo ver...........

3D printer

Maandag 4 maart gaat in Vlissingen de werkgroep 3D van start.

Maanden zijn we bezig geweest, eerst een interessepeiling om er achter te komen of er uberhaupt wel interesse voor is, vervolgens op zoek naar een locatie waar we de werkgroep bijeenkomsten kunnen houden...... koffie en koeken regelen...... 

 

Een "gelukje" voor wat betreft de locatie, de werkgroep Beeldbewerking die in Vlissingen plaatsvond, liep voor geen meter en daarom hebben we in goed overleg met het regio bestuur, besloten om beeldbewerking te stoppen en daarvoor in de plaats de werkgroep 3D te organiseren.

Maandag 4 maart is het dan eindelijk zo ver, om 20:00 uur is de eerste bijeenkomst in Wijkcentrum de Burgerij, van Hogendorpweg 58a Vlissingen ( in de wijk Paauwenburg).

Zoals gezegd, euh, geschreven, het begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

Wat gaan we deze eerste avond allemaal doen ?

Deze 1ste avond gaan we met elkaar een activiteitenplan opstellen en bespreken met wat we ons de komende jaren ? maandelijks mee bezig gaan houden. En niet alleen tijdens de maandelijkse clubavonden, maar ook gaan we bezien of we daarnaast een stukje ondersteuning kunnen bieden middels de website ( download) forums en dergelijke, onder meer via de landelijke HCC 3D! interessegroep.  

Om een beetje een indruk te krijgen hoeveel deelnemers we kunnen verwachten op de 4e maart, hebben we op de website van de regio Zeeland   een “aanmeldpunt” gemaakt en vragen we de deelnemers ( die we deels via een interessepeiling tijdens de presentaties vorig jaar hebben benaderd) om aan te geven of zij wel of niet (onvoorziene omstandigheden daargelaten) de 4emaart aanwezig zijn bij de start van de werkgroep. Hiervoor moet er wel, als HCC lid, worden ingelogd. Mocht het inloggen niet lukken, of je bent (nog ) géén HCC lid maar wil toch deelnemen, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan zetten we je op de lijst. Klik hier voor aan te melden;

Denk nou niet "ja, maar..... ik weet er (nog) niks van, ik heb (nog) geen printer," enzovoort.

Het interesse hebben in de 3D (print en ontwerp) technieken, is al voldoende om deel te nemen aan de werkgroep. Het is een blijft een hobby, en gezamelijk gaan we gewoon aan de slag, dat is immers het doel van een werkgroep..........

De werkgroep in Vlissingen wordt begeleid door Walter Meerbeek en Erik Mulder 

 

Laten we zzeggen, euh schrijven, tot ziens op maandag 4 maart..... ? 

Inmiddels is het dinsdag 5 maart...... en is de werkgroep voor de 1ste keer bijeen geweest.

Voor Vlissingse begrippen was de opkomst heel goed, 16 HCC leden en niet-leden waren naar de Burgerij gekomen om geinformeerd te worden over het wel en wee van de werkgroep.

Voor de pauze hebben we met de deelnemers gediscusseerd over de wensen en mogelijkheden van de groep, en ideeen en ervaringen uitgewisseld, en na de pauze, waar we overigens koffie/thee met wat lekkers hebben geserveerd omdat het de 1ste keer was, hebben we wat filmpjes die gerelateerd zijn aan het 3D gebeuren, bekeken. En ook, de door verschillende aanwezigen meegebrachte 3D-printsels, bekeken en besproken.

Kortom, een gezellige en leerzame avond, en één ding is zeker, de frequentie van één keer in de maand bijeenkomen is eigenlijk te weinig. Daarom hebben we afgesproken dat we gaan onderzoeken of we in plaats van een keer, twee keer per maand bijeenkomen om met de 3D hobby bezig te zijn.

Kijk hier voor een foto impressie van de werkgroep op maandag 4 maart jongstleden.....

werkgroep 3D 1001

  werkgroep 3D 2001    werkgroep 3D 3001

werkgroep 3D 4001

werkgroep 3D 5001

werkgroep 3D 6001

werkgroep 3D 7001

werkgroep 3D 8001

werkgroep 3D 9001

werkgroep 3D 10001

werkgroep 3D 11001

werkgroep 3D 12001

De eerstvolgende werkgroep avond staat gepland voor 1 april ( géén grap ) 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------