images/fade/fade1.jpg

Genealogie, wat is dat eigenlijk ?

Zoals wellicht bekend heeft HCC verschillende interessegroepen, waaronder de HCC Genealogie interessegroep. En, om de activiteiten van de landelijke vereniging zo dicht mogelijk bij de leden te brengen, heeft de regio Zeeland een werkgroep Genealogie (in Vlissingen) die onder de ausspiecien van de landelijke I.G. valt.

Genealogie, wat is dat eigenlijk ?  

Genealogie, of te wel een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderonderzoek dan wel de afstamming van de familienaam, aldus Wikipedia.

Op maandag 3 december 2018 en maandag 7 januari 2019 komt de werkgroep genealogie weer bijeen in De Burgerij. Tot zover niks bijzonders.

aldfear scherm

Maar, deze 2 avonden krijgen een bijzonder tintje. Han Bleijenberg, een van de vrijwilligers van de regio Zeeland, verzorgt dan namelijk een boeiende presentatie over genealogie. En, omdat er veel interessante informatie zal worden verstrekt, hebben we er voor gekozen om de presentatie over 2 avonden te verdelen.

En dit is nog niet alles. Tijdens deze 2 avonden worden er video opnamen door het HCC Videoteam gemaakt. De opnamen zullen worden gebruikt voor promotionele doeleinden binnen HCC, waarbij, uiteraard, de privacy van de aanwezigen zal worden gerespecteerd.

Dus ben je geïnteresseerd in je familiegeschiedenis, kom dan op 3 december en 7 januari naar de Burgerij in Vlissingen. En neem gerust je familie, vrienden en kennissen mee. Vanwege het “speciale karakter” van deze 2 avonden, is de toegang gewoon gratis, zowel voor HCC leden als niet-leden.

En, om het extra leuk te maken, in januari is het de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Dan delen we traditiegetrouw koffie (of thee) met wat lekkers uit om het nieuwe jaar in te luiden. Dus, om een lang verhaal niet nog langer te maken, noteer 3 december en 7 januari alvast in je agenda, en dan zien we je graag allemaal, bij deze interessante activiteit.

 het eerste deel is opgenomen  zie hier 

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!


 

 

Waar ?? Klik voor de locatie......